torstai 13. toukokuuta 2010

Metsässä tuoksuu sipuliJo pääsiäisen yhdistetyllä luostari & geokätköilyretkellä nuuhkimme frau Mausin kanssa metsäilmaa ja tunnistimme vienon sipulintuoksun. Pienet Bärlauchit siellä puskivat pintaan.


Nyt Englisher Gartenin läpi pyöräillessä sipulin tuoksu huumaa. Karhunlaukka täyttää liki koko metsänpohjan. Lehdet näyttävät kielon lehdiltä, mutta ovat isompia.

Karhunlaukka on villi sipuli, ja sitä käytetään ruuanlaittoon, varsinkin näin keväällä. Karhut ja muut talvesta selviytyneet pitävät tästä vitamiinipommista.


Kasvia tavataan Suomessakin, Ahvenanmaalla ja Lounaissuomessa, mutta se on rauhoitettu.


Lisää tietoa löytyy vaikkapa täältä.

2 kommenttia:

S kirjoitti...

Täällä VIrossa karhunlaukka, karulauk, näkyy olevan kova hitti näin keväällä. Lehdissa on paljon ohjeita karhunlaukan ruokakäyttöön. Hauska huomata, että on tuttu juttu sielläkin. En kyllä ole vielä rehua testannut.

I kirjoitti...

Minä olen maistanut kermaista karhulaukkakeittoa. Harmi vain, että kyseinen erä oli vaan palanut pohjaan eikä sitä voinut syödä. Enkä saanut huonolla saksallani selvitettyä että se oli palanut. Tai siis selvitin, mutta minua ei ymmärretty). No, joku toinen kerta sitten. Hieman noloa.