tiistai 11. toukokuuta 2010

Tuhkalonkero

Olipa hilkulla taas tämä lentomatkustaminen. Palasin viikonloppulomalta Suomesta maanantai-aamuna Köpiksen kautta. Sunnuntai-iltana Münchenin kenttä oli suljettu, mutta maanantaina puoliltapäivin pääsimme tulemaan, ilmeisesti tuhkasta piittaamatta, sillä kai sitä vielä täällä on.

Olen vahdannut tältä sivulta löytyviä karttoja ja tuhkapilven lonkeroiden kiemurtelua. Kartta ei kuitenkaan kerro mitkä kentät ovat suljettuja. Eikä muuten kovin helposti löydä muutenkaan tietoja avoinna olevista kentistä. Münchenin kentän sivuilla ei ollut sunnuntaina aamupäivällä vielä mitään tietoa mahdollisesta pilvestä. Ainoastaan lähtevien lentojen peruutuksista saattoi päätellä mitkä kentät on kiinni. Jo on. Ehkä haluavat välttää hysteriaa.

Sattumien sattuma sattui paluulennolla. Samalle lennolle oli ajautunut tutun tuttu, tai oikeastaan ystäväni kihlattu. Hänet oli ollut matkalla suoralla aamulennolla Müncheniin, mutta oli kentän sulkemisen takia reititetty uudelleen Köpiksen kautta. Tapasimme matkalaukkuja odotellessa. Hänen kihlattuunsa siis tutustuin kun matkustin junalla tuhkan takia Saksan läpi. Olemme siis todellakin tuhkatuttuja. Jotain hyvää tästäkin hässäkästä.

Ei kommentteja: