perjantai 21. toukokuuta 2010

Makkonen ja muita uskonnollisia ilmiöitä

Taisi olla maanantai, kun harvinaisen, hetkellisen auringonpaisteen innoittamana olimme ulkona lounaalla, ja näin Makkosen epäröivän risteyksessä. Tai siis siis näin Makkosen nimen ponin kokoisin kirjaimin linja-biilin kyljessä. (Kuten osa lukijoista tietää, Makkosta ei voi nähdä, sillä Makkonen on sokea.)

Veikkaan Makkosen vierailun syyksi viime viikonloppuista Christi Himmelfahrtia (eli helatorstaita) ja siihen liittyviä megalomaanisia ekumeenisia kirkkopäiviä, jonne Makkonen varmaan on Vieremän seurakuntanuoret kuskannut.

Sarjassamme Baijerin uskonnolliset lomapäivät ilouutiset jatkuvat. Ensi maanantaina on toinen helluntaipäivä, jota toki pitää kotinsa rauhassa juhliman. Pfingsten eli helluntai aloittaa myös kouluissa lomaviikot, Pfingstferien, joka täällä Baijerissa on 25.5.- 5.6. Siis mitä mitä. Vastahan oli pääsiäisloma?

Loma-ajat eli lomakohteiden ruuhka-ajat voi tarkistaa täältä.

Siitä seuraavalla viikolla on torstai meillä ei-koululaisillakin vapaa. Silloin on katolinen juhlapyhä, Fronleichnam, jonka alkuperästä ei työkavereilla ollut käryä. Saksaa osaavat voivat lukea vaikka täältä miksi sitä vietetään (ja kertoa vaikka tiivistetysti mulle). Jaa, nopea googletus (kiitos Kouvolan matkatoimistolle!) kertoi että juhlan nimi on Pyhän ruumiin juhlapäivä.

Ja lopuksi ennakkotietoa. Seuraavassa bloggauksessa: Tämän oluen haluaisit juoda.

Ei kommentteja: