sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kevätfestit

Octoberfestin pikkusisko Frühlingsfest vietettiin tänä vuonna 16.4.-2.5.


Kevätfestit vietetään samalla paikalla Theresienwiesenin juhlakentällä, mutta on syyskuista kansanjuhlaa huomattavasti pienempi. Viereinen kuva on täältä. Oktoberfestien aikaan koko kenttä on täynnä oluttelttoja, huvipuistolaitteita, makkara- ja pitsakojuja ja kansaa. Nyt oli toki sama meininki.Kävin Frühlinsfesteillä työkaverini kanssa. Hän on sytyperäinen munkkilalainen, eikä ollut käynyt 15 vuoteen näillä festeillä. Pieni haastattelukierros työpaikalla kertoi samaa; osa paikallisista ei ollut koskaan käynyt näissä kemuissa. Yksi kertoi kiertävänsä teiniriehan kaukaa, toinen sanoi että oluteltoissa on ainoastaan näyttäytymisenhaluiset jupit.


Kieltämättä olutteltta (niitä oli tasan kaksi) oli vapunaattoiltana täynnä baijerilaisasuihin pynttäytyneitä neitoja ja nuoria herroja nahkahousuissaan. Mihinkään emme mahtuneet istumaan, joten meille ei tarjoiltu. Olutta ei saa teltoissa tilattua jos vain seisoskelee jossain, pitää olla paikka. Mikä tuleville oktoberfestiläisille myös tiedoksi.

Kevätsää on ollut mitä parhain, mutta eikö vain perjantai-iltana, juuri kun pääsimme juhla-alueelle, alkoi salamoida ja sataa kuin saavista. Välillä sade vähän hellitti, ja kiersimme pienen alueen. Tonttuajelu oli hurjan näköinen!
Vapunaatto on pohjois-Saksassa noitien yö, jolloin tehdään pikkutuhotöitä tai vähän isompiakin. Berliinissä tavallisesti palaa muutamakin auto ja roskis. Täällä Baijerissa tehdään pienempää jekkua, jos sitäkään. Yön rankkasateet luultavasti hillitsi noidat kun en nähnyt partavaahdolla kuorrutettuja ovikelloja tai vessapaperiin kiedottuja autoja. Työkaverit kuitenkin muistutti että pyörä kannattaa ottaa sisälle siksi yöksi.


Niin, ne Oktoberfestit ovat tänä vuonna 18.9.-4.10. Nyt on jo varmasti aivan liian myöhäistä varata pöytää, mutta voisin yrittää. Tietoa löytyy täältä. Gasthausiin mahtuu pari juhlijaa kerrallaan majoittumaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan!

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Frau Maus olisi kiinnostunut Lokakuufestauksesta :) Dirndl puuttuu, mutta niitä saa kaupasta :)8<I

I kirjoitti...

Kysyin muuten että koska niitä dirdleja kannattaa ostaa. Kuulemma halvinta on just ennen sesonkia. Ja kannattaa katsoa että ostaa riittävän pitkän :)8<I sillä jos hankkii tällaisen :)8<I= täytyy olla ekstravarovainen kun kumartuu tuoppinsa perään tuoleilla tanssimisen aikana :D

Anonyymi kirjoitti...

:D :D :D nauraa Frau Maus :D