sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Johan on markkinat

Kolmasti vuodessa läheisessä Aun kaupunginosassa (kyllä, se on Au!) järjestetään markkinat, Auer Dult. Nyt oli vuorossa Mai Dult, eli kevätmarkkinat.

Kevät keikkuen tulevi täälläkin. Kävin vapunpäivänä nuuhkimassa markkinatunnelmaa. Ja taas sade yllätti heti kun olin markkinoille saapunut.

Markkinoilta löytyi tietysti perinteiset helppoheikit, korikauppiaat ja sukkamyyjät. Ostin parsakattilan ja antikasta pokkarin.
Lisäksi oli komea kokoelma antiikkikauppojen aarteita. Mitä maksaisit kuvan sarvituolista? Takana olevat baijerilaistuolit olisi lähteneet 4kpl 200€. Taas muodissa olevia kristallikruunuja oli tarjolla jopa alle satasella, tosin niiden sähköjohdot mitä luultavammin olisivat kaivanneet pientä entraamista.Lapsille oli tarjolla kieputtimia ja ongintaa. Laitteet ja tarjonta oli kuitenkin jotenkin herttaisen vanhahtavaa. Pieni maailmanpyörä oli 84 vuotias, ja pyöri Orgelspielin pikku puttien vinhasti rummuttaessa. Poniajelulle pääsi pieneen sirkustelttaan.
Keinua vahti pienet tontut. Vasemmanpuoleinen tonttu on imeskelee rauhassa piippuaan. Ei nykytontut saa lasten nähden pössytellä.


Ruumiin ravintoa oli myös yllin kyllin tarjolla. Pääsin vapputunnelmaan vastapaistettujen pienten ja isompien munkkien voimalla.Sillivoileipä ei houkutellut. Jos olisi ollut "Finnbrotin" välissä, olisin harkinnut. Finnbrot on muuten täällä sellaista Realin tapaista. Roggenbrot eli ruisleipä on taas ruissekaleipää. Oikea finnbrot on tuontitavaraa ja sitä löytyy vielä pakkasesta.Tuoretavaraa ei valmisruokien lisäksi ollut tarjolla näillä markkinoilla. Kuvassa on nukkekodin tuikitärkeitä tarvikkeita. Kaalia pöytään nukeille!Seuraavat markkinat näillä sijoilla on 23.7.-1.8. ja syysmarkkinat 16.-24.10.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ensinnäkin sana Au tarkoittaa "tulvaniittyä". Sellaista laidunta tai niittua joka aina kevätkesällä jää veden alle (ei sovellu asuntorakentamiseen...). Näkyy saksalaisissa paikannimissä, mm. Passau, Hanau, Schwartau. Taikka esim Dachau.

Toisekseen, kannattaa kokeilla sitä sillisämpylää ensi kerralla! Ei sen leivän takia vaan se Bismarck-Hering eli suola-etikkaliemessä kypsytetty silli on kertakaikkiaan parasta mitä silakasta/sillistä voi tehdä.... Nordsee-ravintolassahan sitä Bismarckia saa ympäri vuoden!

I kirjoitti...

Oo! Kiitos sivistämisestä! Bismarkkia pöytään ensi tilassa siis.

I kirjoitti...

Testasin muuten Bismarck-leivän! Oli tosi hyvää!