keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Oktoberfest on täällä

Blogi jäi tauolle Oktoberfestien ja muiden rientojen takia. Harmi sinänsä katkaista hyvin alkanut 35 Tage -tunnustusten putki, mutta kyllä se vielä pian jatkuu.

Maailman suurin kansanjuhla on alkanut. Noin 7 miljoonaa kävijää, joista järkyttävä määrä hulluja australialaisia, äänekkäitä amerikkalaisia ja juovuksissa olevia brittejä. "Italialaisviikonloppu" on vasta tulossa. Moni turisti yrittää sulautua nahkahousuissaan tai baijerilaismekossaan joukkoon, mutta yleensä heidät tunnistaa hölmöstä hatusta.

Oktoberfest on huvipuisto lapsille ja aikuisille. Sisäänpääsymaksua ei ole, ranneketta ei tarvitse ostaa, mutta kieputtimiin toki täytyy maksaa erikseen. Perus vatkaus maksaa keskimäärin 3,50 ja suureen maailmanpyörään pääsee 6 eurolla.

Koko valtava alue on täynnä kojuja, tivolimeininkiä ja niin, tietysti niitä suuria oluttelttoja. Ja kaikki teltat täynnä iloisia, juhlivia ihmisiä.

Olut maksaa rutkasti enemmän kuin missään muualla kaupungissa, litran tuopista maksetaan tipin kanssa 10€, sillä tarjoilijaa kannattaa tipata reilusti jotta saa hyvää ja nopeaa palvelua tungoksesta huolimatta.

Mutta olut on vahvaa, erityisesti Oktoberfestiä varten valmistettua. Heikompi siirtyy ensimmäisen litran jälkeen suosiolla Radleriin.

Aivan mielettömän hienoja valokuvia löytyy tästä klikkaamalla.

1 kommentti:

Frau Maus kirjoitti...

Frau Maus tosiaan lupautuu karkeloihin ensi vuonna mukaan :). Munkkila-blogifanina Frau Maus myös odottaa päivitystä blogiin :).