perjantai 19. helmikuuta 2010

Hiihtolinkit tarvitseville

Munkkilan vierailusesonki käynnistyy tänään ja nyt ei oikeastaan ole aikaa kirjoitella. Mutta laitan hätäisesti muutaman linkin seuraaville vieraille munkkilan hiihtomahdollisuuksista.

BOB-junalla pääsee lähivuorille tunnissa, eikä lysti maksa juuri mitään. Viiden hengen viikonloppulippu maksaa 26€. Ja ihmeellistä, sivuilla on tiedot myös englanniksi.

Seuraavaksi täytyy tsekata mihin hiihtokeskukseen haluaa. Esimerkiksi Lenggries on lähellä, samoin Spitzingsee, ja sivuilta löytyy infoa miten keskuksiin pääsee julkisilla. Legendaarisessa Garmisch-Partenkirchenissä voi bongata Saksan korkeimman huipun.

Tai sitten voi ottaa rennosti ja lähteä valmiille bussiretkelle. Aamukuuden tienoilla munkkilasta lähtee ainakin parin firman bussit kohti eri alppien laskettelukohteita. Esim ensi lauantaina pääsisi 66 eurolla Flachau / Ski Amade -keskukseen, hintaan kuuluu päivälippu, parin tunnin bussimatka ja eväsreppu (sis. pikkolopullon skumppaa ja muut välttämättömät eväät). Firmat löytyvät täältä ja vieläkin halvemmat (ei skumppaa) täältä. Lisäksi tämä urheiluvälinekauppa järjestää hiihtokouluja ja retkiä, mutta ohjeet ovat ehkä sekavammat.

Jos voima on kanssamme, testaamme huomenna jonkun kuljetusmuodon ja rinteen. Palaan raportin kanssa linjoille myöhemmin. Toivottavasti säät ja onni suosivat hiihtäjiä täällä, siellä suomessa, sekä toki myös olympialaduilla. (Mitä ihmettä - mitaliveikkaukseni on vaarassa?)

3 kommenttia:

peeveli kirjoitti...

No voi jee!! Kai meiltä tietty pääsis samalla hinnalla Sappeeseen... No mut hei, ainakin murtsikkaladut on täällä priimaa :)

S kirjoitti...

No niin, nyt alkaa jo näkyä se, että asut keskemmällä Eurooppaa, kun alkaa olla aika messevää valikoimaa vaikkapa juuri hiihtohommissa. Nauti!

I kirjoitti...

:) Sappeessa oli lyhyemmät jonot, et aina voi lohduttautua sillä :)