keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Fasching on jo täällä
Eli laskiaisen vietto alkoi jo viime sunnuntaina. Munkkila panostaa enemmän lokakuun (syyskuun) kansanjuhlaan, eikä laskiainen ole samanlainen kuukausia kestävä bakkanaali kuin Kölnissä tai muissa sen seudun kaupungeissa, näin minulle on kerrottu.

Kaupungin laskiais- eli karnevaalikulkue olikin melko vaatimaton, mutta mekkala ja meininki oli ihan riittävä. Kaikki paikalliset eivät edes tienneet, että täälläkin on kulkue. Rieha muistutti abi-ajelujen, vapun ja ehkä jossain määrin sambakarnevaalikulkueen risteytystä, tosin kukaan ei sambannut. Kolumbialaisryhmä tanssi kyllä, mutta heillä olikin villaa yllä. Oli aika raikas keli. Osa kulkuetta seuraamaan tulleista oli myös pukeunut karnevaalivarusteisiin, ja ilmeisesti bileet jatkuivatkin paikallisessa panimossa. Katsojat olivat varustautuneet skumpalla ja laskiaismunkeilla.

Seurasin kulkuetta Odeonsplatzilta Stiglmaierplatzille, jossa Löwenbräun pihalla sitten jo paistettiin härkää vartaassa. Hauskin porukka oli ehdottomasti Waldhäusles Hexen eli perinteiset noidat, jotka kiusasivat katselijoilta ja tuhrivat kasvot. Minulta vietiin hiuslenksut, mutta sain ne noidalta takaisin. Ehkä nyt ensi kesänä käärme puree tai syön ketunpissimän mustikan, ken tietää. Noidat olivatkin ainoita, jotka eivät heitelleet karkkia tai kuljettaneet mukanaan jär-kyt-tävää äänisaastetta. En ollut pitkään aikaan kuullutkaan modern talkingia ja muita kasari-ihastuksia, sekä octoberfest-klassikoita.

Katsotaanpa saanko tähän kuvia liitettyä oikeinpäin.. jännää.


Ensi viikolla laskiaista juhlitaan sitten paremmin. Esim tiistaina ei ole ryhmäpalaveria, ja kaikki lähtevät puolenpäivän jälkeen jo pois töistä. Mutta mihin? Selvitetään..

Ei kommentteja: