sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

El Mare! Scorchio! Ristorante!

Rooman reissu jatkui seuraavana aamuna taas seminaaritunnelmissa lounaaseen asti. Lento lähti vasta viiden jälkeen, joten saman tutuksi tulleen saksalaisen naisen kanssa hypättiin lentokenttäkuljetukseen ja laitettiin matkalaukut kentälle säilöön (kun ensin oltiin hetki tyhmänä jonotettu - eihän pakaaseja saa chekata kuin kolme tuntia ennen lentoa - doh!). Sitten takso alle ja muisteltiin että mikäs sen rantakaupungin nimi olikaan.. ah olisiko sama kuin lentokenttä; Fiumicino!

Taksikuski oli kiukkuinen kun ampiainen eikä suostunut puhumaan sanaakaan englantia. Laulajan latina ja muut kielet toki auttavan ymmärryksessä ja saatoimme ymmärtää että ko rantakaupunki on etäällä, ei sinne nyt ajeta, ja että mihin sinne. Mihin minä loihe selittämään Mare!! Ristorante!! Vino, Pizza, Mare! käsiä käyttäen, tietysti. Huhhuh.

Ehkä kolmen minuutin ajomatkan jälkeen takso jätti meidät epämääräiselle tielle, todella epämääräisen pitsapuljun eteen. He! Siinä on turisteille pitsaa. Maksoimme tippiä.

Aurinko paistoi ja olimme hyvällä tuulella, joten eikun marssimaan johonkin suuntaan. Kännykän karttoja en tietenkään ollut päivittänyt, mutta eipä hätää, ilmansuunnista suunnilleen tiesimme missä suunnassa meren pitäisi olla. Teimme ensin turhan lenkin asuntoalueella, tai minkä turhan, siellähän oli sievää. Päätimme ottaa uuden yrityksen pohjoiseen ja avot, eiköhän kohta oltu jonkun kanaalin varrella ja meri siinsi etäällä. Maisemaa! Aurinkoa ja merta! Kalastaja-alukset kelluivat ja kanaalin itäpuolella oli kutsuvia kahviloita. Käpsimme aikamme, juttelimme töistä ja muista, joimme espressoa ja vielä kun aikaakin oli, pistäydyimme aivan mahtavaan pieneen viinikauppaan lasilliselle. Kaupan omistaja tilasi meille schaföörin, ja liukkailla audin nahkaistuimilla olikin huomattavasti mukavampaa palata takaisin kentälle.

Olimme yhtä hymyä kun olimme näin oivasti osanneet käyttää iltapäivän. Artikkelit ehtii lukemaan koneessakin.Montepulciano, nam.
Niin, nyt tätä kirjoittaessa katsoin karttaa. Mehän todella olimme Fiumicinossa. Taksi jätti meidät osoitteeseen 2462 via Portuense, Fiumicino ja sen kun vaikka google mapsiin laittaa, ja "jalkautuu" katunäkymiin, voi reissun tehdä ihan kotikoneellakin. Vai kaukana .. hehe, taisi taksikuskia harmittaa pieni tienesti.
Halpalentoyhtiöiden karjanajo täältä

Ei kommentteja: