lauantai 11. kesäkuuta 2011

Rooma kahdessa tunnissa

Munkkilan päivitys oli heikkoa toukokuussa, kun olen ollut enemmän matkalla kuin munkkilassa.  Postaanpa tässä seuraavaksi muutamia reissukuvia.

Roomassa olin parin päivän kokousmatkalla. Kokous pidettiin lentokentän lähellä olleessa järkyttävässä hotellikolossissa, keskellä ei niinku mitään. Illallisen jälkeen hyppäsin parin tutuksi tulleen naisihmisen kanssa hotellibussiin kohti keskustaa. Rooma on nähtävä kun näin lähellä ollaan! Olen ollut viikon Roomassa vuonna 1997 joten kokeneempana ja vanhasta muistista (ja kartan kanssa) toimin matkanjohtajana.

Jo puolen tunnin reippaan bussimatkan jälkeen, puoli yhdentoista aikaan yöllä, ajoimme Vatikaanin ohi (check!) ja saavuimme Piazza dei Tribunalille. Näkymät olivat kuin yläkuvassa, mutta pimeämpää, joten kännykkäkameralla ikustetusta hetkestä ei oikein ole muille jaettavaksi.  Kuva täältä.

Sitten käveltiin kaksi tuntia katuja pitkin ja poikin. Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi, johon heitin kolikon ja palaan siis Roomaan vielä, jäätelö, piazza Venetsia ja "Schreibmachine", Trajanuksen pylväs, Forum Romanum, Colosseum. (Check! x n ) Puoli yhdeltä taksin metsästys ja hotellille.

Oli mahtavaa. Keskellä viikkoa kun oltiin liikkeellä ja aiemmin illalla oli satanut, ei liikkeellä ollut kuin vain aluksi joitain turisteja. Trevin suihkulähteellä oli toki tungosta (mutta kukaan ei bailannut, ks kieltokyltti alempana) mutta Severuksen riemukaarta ja foorumia saatiin ihan yksin lämpimässä yössä ihmetellä. Toki vain ulkopuolelta, mutta se ei haittaa. Ihmeelliseltä tuntuu että kivenpalaset ovat kestäneen aikaa ja hupsuja ihmisiä noin kauan.
Pantheon

Nää oli nää jotkut pylväät..

Fontana di Trevi

Kaikki kiva kielletään! :(

Haarukka

Colosseum

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Oh, komeeta! Ja tosi hyvä meininki, että lähditte noin iltasella vielä kaupunkia katsomaan.

Tämä taas vahvisti mielipidettäni siitä, että Roomaan pitäisi joskus päästä.

Tuumaa S, joka ei nyt jaksa kirjautua google-tililleen, vaan viestii anonyymisti