sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Kaikkialla Globetrotterissa

Isartorin kupeeseen on keväällä avattu  ulkoilmaihmisen shoppailutaivas: Globetrotterin liike. Globetrotter on saksalainen ulkoiluliikeketju, jolla on myös hyvä nettikauppa.

Alakerran altaassa voi testata kanootit.


Ylimmässä kerroksessa voi lapset päästää hyppimään seinille (siis sisäpuolella, ei pudotusta vesialtaaseen..)

Tavaroiden esillepano oli onnistunutta
Valtavan kokoisesta kaupasta löytyy melko kattavasti kaikki retkeily- ja urheiluvarusteet mitä ihminen kaipaa. Paikalla oli myös osaavaa ja opastavaa henkilökuntaa, keittimiä oli esillä ja niitä sai testailla, karttoja ja matkakirjoja pienen kirjakaupan verran, Fiskarsin vesurit ja halkomakirveet hyvässä järjestyksessä.

Kaupassa on myös kylmähuone, sekä sadehuone jossa voit testata vaatteiden ominaisuudet.
Bongasin itselleni uuden tuotemerkin vaateosastolta nimeltään Kaikkialla. Viikinkikypärä viittasi skandeihin. Nimestä taas ajattelin että totta, kaikki = alla, nerokasta!


Etsin kotona netistä tietoa. Kaikkialla on kahdeksan eurooppalaisen ulkoiluvaate- yms valmistajan yhteinen merkki. Kertoivat ihan sivuillaan että vaikka "Kaikkialla" on Suomea, ei merkillä ole sinänsä yhteyttä Suomeen tai pohjolaan. Paitsi että nimen tarkoitus sopii ulkoiluvaatteisiin mainiosti.

Kaikkialla -tuotteet on nimetty Ikea-tyyliin; tiedättehän, BEKVÄM-sohva ja niin edelleen, käyttämällä suomalaisia etu- ja paikannimiä. Voit seuraavalla retkellä pukea yllesi Liisa -paidan, Heta takin ja Lotta -housut ja pakata kantamuksesi Esko -reppuun.

Yhtään suomalaista ei tekijätiimissä taatusti ole, eikä suotta jaksettu ketään suomalaista asialla vaivata. Iisakista on tullut Lisakki ja Istosta Isko (molemmat housuja). Mitäs pienistä. Kiinnostavaa minkälaiset nimet ilmeisesti taipuvat yleiseurooppalaisen suuhun parhaiten (tai heidän mielestään parhaiten).

Illan tullen kääriydytään Koli -comfortiin ja levitetään Kevo-makuualusta Etanan pohjalle. Vai takaisiko makeammat unet sittenkin Karhu?

Ei kommentteja: