perjantai 10. kesäkuuta 2011

Vihdoin salaattia!


Frankfurter Allgemeine julisti jo tiistaina että viimein voi taas saada salaattia, vaan eipä näkynyt edelleenkään Mensan eli henkilökuntaruokalan salaattitiskissä mitään vihreää/punaista/tuoretta. Onneksi vakiosyöttölä kreikkalainen lounaspaikka ei vähästä hätkähdä ja tarjoaa salaatteja kuten ennenkin.

Tosiaan, FAZ on ilmestynyt oveni taakse tämän viikon. Odotan tunnustuksia - kuka sen on tilannut? No ei kai, Kusti lienee tehnyt vain virheen ja jakaa minulle jonkun muun lehden. Eikä se ole kenenkään ystävällisen naapurin kierrättämä hienovarainen huomautus, että koitahan plikka nyt vaan opiskella sitä kieltä, lehti on aivan virgiili. Lehti odottaa aamuvarhaisella jo siististi kynnysmaton vieressä - ei siis postilaatikossa kuten naapureiden lokeroista tursuava paikallinen ykköslehti, Süddeutsche Zeitung.

Harmi vain kun en oikeasti ymmärrä kielestä juuri mitään! Mielestäni ymmärrän jo aika hyvin saksaa, mutta sanomalehtikieli on kertakaikkiaan liian vaikeaa. Lisäksi leiska on aivan kuolettavan tylsä,  tekstiä ihan hirveästi. Krooh.

Tarkkaavainen lukija huomasikin ehkä jo kuvasta että siinähän on rouva Obama. Mitä ihmettä hän ehec-jutun kuvassa tekee, ei käynyt ilmi. Saksanopinnot siis saisi jatkua.

1 kommentti:

finnforlife kirjoitti...

Gott Sei Dank, että on joku toinenkin, jonka mielestä lehtien teksti on vaikeaa...