torstai 1. huhtikuuta 2010

Pääsiäistä ja aprillia!

Gasthaus Frau Dr. L vastaanottaa tänään vakiovieraansa uudistetuissa toimitiloissa. Vielä aamulla majoitustilanne oli heikohko, mutta lounastauolla patjaliikkeestä löytyi sopiva pehmike parketin ja vieraan väliin. Pääsiäistä tulee viettämään Frau Maus pohjoisista valtioista, ja se on oikein mukavaa se!

Munkkila on valmistautunut pääsiäiseen jo ainakin kuukauden ajan. Pajunkissaoksia (2,95 pari risua), narsisseja, hyasintteja (irto- ja muita versioita), tulppaaneja, suklaapupuja ja -munia sekä kaikenlaista koristekrääsää myydään joka liikkeessä. Pääsiäisruuista en ole päässyt vielä selvyyteen, tai muistakaan "oikeista" perinteistä. Lapset ilmeisesti jahtaavat pääsiäispupua sunnuntaina, ja musiikin ystävät valitsevat minä päivänä tai missä kirkossa haluavat Matteuspassionsa kuunnella. Munkkilan pääsiäismenot on koottu tälle sivulle.

Frau Mausin kanssa aiomme pyrkiä luostariin tai ainakin urheilla. Keli on muuttunut keväisestä +20C :stä keväiseen räntäsateeseen, mutta voidaan jättää se urheilu sitten vähemmälle jos on liian kurjaa ja keskittyä luostarin tuotteisiin.

Tänään pohdittiin töissä kahvikupin äärellä tosissaan uutista että Saksa aikoo alkaa perimään lähetetyistä sähköposteista sentin per meili. Joku oli käynyt jollain virallisen näköisellä verkkosivulla, että näin on. Minä en ainakaan muistanut mikä päivä tänään on.. toisaalta, uutinen oli kuulemma tullut jo eilen. Tai sitten sain annoksen Isarin turkoosia..

Frohe Ostern!

Ei kommentteja: