maanantai 26. huhtikuuta 2010

Bongaus

Lintukirjani on jäänyt avaamattoman muuttolaatikon kätköihin. (Köppösen sisustuksesta uupuu vielä kirjahylly tai vastaava.)

Mitä ovat seuraavat otukset? Tunnistin ne linnuiksi, ja kahdesta tirpasta on melko varmaa tietoa. Laita kommenttiraidalle veikkausrivi tai vahva tieto.

Kuvilla ei ihan voiteta vuoden luontokuva-palkintoa. Kännykkäkamera on kiva mutta tärähtää helposti. (Selityksen makua.)

Lintu 1

Lintu 2 ja 3
Lintu 4

Lintu 5


Lintu 6, bongattu Isarin rannalta maaliskuussa

Lintu 7
Nopein oikea suora voittaa! Jotain!

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Lintu 1 on joko vaaleamuotoinen (flavistinen) sinisorsa tai ankka, 2 sinisorsa, 3 mandariinisorsa, 4 vaalea sinisorsa, 5 merihanhi, 6 tiibetinhanhi ja 7 alppinaakka.

Huhuu kirjoitti...

Bongaus suoritettu,kovasti on vain taidot ruosteessa. Varsinkin kun työssä tuppaa tulemaan kiikariin aina vaan ne samat linnut.Mutta tässä veikkausrivi (ja suomalainenhan voittaa aina) 1. sorsan risteymä 2. 3. sini-ja mandariinisorsa 4. yleisilmeeltään sinisorsa 5. merihanhi 6. tiibetinhanhi raitoineenj ja 7. alppinaakka (nokka keltainen, mutta oliko höyhenistö kiiltävä. ja sitten veikkaus Ruotsin kylttiin,olisiko Hölömörkö?

I kirjoitti...

Hienoa Mervi ja Hu-huu! Todellakin, suomalainen voittaa aina, varsinkin nyt kun tässä "kilpailussa" sattui pieni hankaluus: kuka varmistaa rivin oikeaksi? ;) Mutta voitte onnitella itseänne voittajina! Hu-huulle vielä papukaijamerkki: Hölö Mörkö -kylttihän sieltä pilkottaa. (Nörtti selvittäisi tehtävän toisin.. )

Kiitos avusta! Kaikki linnut olivat hassun kesyjä, alppinaakat suorastaan inhottavan röyhkeitä ruokavarkaita. Tiibetinhanhia käppäili reilu kuukausi sitten Isarin rantakivikoilla, samoilla sijoilla ruokaili noin 40 (pulla)joutsenta. Tiibetinhanhet ehdin jo ristimään seeprahanhiksi, saa nähdä tuleko tästä muistisääntö vai jäävätkö seeproiksi.

Hyvää bongauskevättä!