maanantai 4. huhtikuuta 2011

Finnmarkin leipää

Heehehee. Taas löytyi yksi versio ruisleivästä. Ei tietenkään täysruista vaan kokolailla sekaversio, mutta aika hyvä yritys silti. Bio-leipääkin vielä.

Ensin huvituin tuosta norjalaisesta ö:stä Suomi-leivässä. Vähän samaa markkinamiesten meininkiä kuin Häagen-Dazs ja Napapijri. Hyvältä näyttää. Mutta voihan se tietysti olla Norjan Finnmarkin leipää..

4 kommenttia:

J kirjoitti...

Suosittelen testaamaan Weißenburger Straßen biosupermarketin (Grüner Markt) leipätiskiltä löytyvää Roggen Puria (kuva). Se on semmoista pehmää sorttia, jossa taikina tarttuu veitseen kiinni. Rischartilta (esim. Marienplatzin S/U-Bahn tasanteelta) löytyy joku samanniminen leipä, mutta en testannut.

S kirjoitti...

S, hee, täällä on taisteltu saman asian parissa. Ruisleipää kun ei ole vielä silmiin osunut. Yhdessä kaupassa oli "European Style Bread", joka oli sellaista Real-tyyppistä hyvin jyväistä leipää. Ihan ok, ja on sekin auttanut rukiin tarpeeseen.

En ole kommentoinut ikiin ja aikoihin, kun on ollut tässä vähän tätä muuta... Mutta blogia seurataan edelleen ahkerasti!

I kirjoitti...

Kiitos vinkistä J, täytyypä poiketa sitä kautta joskus. Myös Lehelin torstai-torilta olen ostanut hyvää, juurikin saman näköistä ja yhtä tahmeaa ruis(seka)leipää. Se ei kun vaan parantunut vanhetessaan. Tori menee kiinni jo kovin aikaisin, tai sitten en muista siellä käydä.

I kirjoitti...

Ja S, kiva kuulla! Teillä on tosiaan "vähän muuta" tapetilla, siihen nähden olet kyllä ihailtavan ahkersti blogiasi päivittänyt! Ihanan näköistä teillä siellä Kaliforniassa!