perjantai 3. joulukuuta 2010

Saisinko sinappia, kiitos.

Pari päivää sitten oli seuraamassani blogissa "Saksan Savossa" vinkki joulumarkkinoista Haidhausenissa, eli lähinurkilla. Jutun voi lukea tästä klikkaamalla.

Blogin kirjoittaja Jarno kertoi kuinka hernekeiton myyjät olivat pyöritelleet silmiään kun hän pyysi keittoonsa sinappia.

Enkö vain käynyt seuraavana päivänä minäkin markkinoilla (josta kuva) ja kun vähän huikoi, päätin maistaa hernaria. Pyysin myös sinappia. Täti totesi aivan pokkana Selbstverständlich! eli luonnollisesti! ja töräytti keltaista sinappia keskelle keittoa.

Mutta sitten pokka petti ja täti kysyi että onko minulla aviomies. Nauroin, että ei sentään, mutta olen kyllä suomalainen minäkin. Täti sanoi että kun täällä oli eilen sellainen mies pyytämässä sitä sinappia. Juu, sillä minäkin tänne löysin. Ja hyvää oli keitto!
Olin tänään Suomikantiksessa, eli suomalaisten (entisten) opiskelijoiden ja muiden kaljanjuojien kuukausittaisessa kantapöydässä Molly Malonessa. Kerroin ilosanomaa eteenpäin, että nyt kuulkaa löytyy erinomaista hernekeittoa lähimailta. Ja että kannattaa pyytää sitä sinappia. :)

3 kommenttia:

U kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=YYup5LOgiPs&feature=related

Anonyymi kirjoitti...

Mutta niillä kuitenkin oli sinappia olemassa siellä hernaripisteessä? Vissiin myivät sitten jotakin muutakin kuin soppaa?

Mutta olipas hilpeä juttu, että noin tieto kulkee ja
soppakauppiaatkin osaavat ottaa onkeensa asiakkaan toiveista!

Terkuin S, joka nykyään suhtautuu hernariin jotenkin pelokkaasti, sillä pelkää, että se on ihan kamalaa, jolloin se aika oksettava ruoka.

J kirjoitti...

Wunderbar! Saksalaisethan ovat nopeita oppimaan.
Theresienwiesen joulumarkkinoilla (Tollwood) on muuten Ruotsin värejä kantava koju, jossa on myös Erbseneintopfia tarjolla (4,50). En testannut.