perjantai 5. maaliskuuta 2010

Voihan köppö

Pääsin eilen ensimmäistä kertaa uuteen asuntooni. Edellinen asukas oli perjantaisen muuttonsa jälkeen jättänyt isot tuuletusikkunat auki vaikka tiesi että tulen vasta torstaina. Patterit sentään oli nollilla, tarkka mies siinä suhteessa. Asunnossa oli kohtuullisen raikas keli, mutta muuta raikkautta ei sitten nimeksikään. Vanha tupakanhaju asuu ilmeisesti antiikkisissa huonekaluissa, ja selittää sen miksi asukas harrasti aromitikkuja, sekä keittiön kaappiin jääneet pari pullollista tekstiilien hajunpoistaja-ainetta. Aion roudata ensi tilassa huonekalut varastoon, ja ottaa sieltä pari tavallista tuolia tilalle. Kävin myös ostamassa dm:stä melkoisen arsenalin puhdistusmyrkkyjä sekä muita raikastajia. Pienessäkin kaupassa on melkoiset valikoimat tupakanhajua poistavia kynttilöitä, aromisuihkeita ja -tikkuja kaikilla mahdollisilla tuoksuilla. Onneksi en ole kovin allerginen millekään, vielä.

Aatelinimen omaava entinen asukas ei myöskään ollut ollut turhan tarkka siivoamisessa. Kaikkia pintoja peitti pöly (joka tosin on voinut kertyä viikon tuuletuksen takiakin) ja lattia näytti siltä ettei sitä oltu pesty edes jouluksi. Lisäksi kaikki ovenkarmit, keittiön ovet ja huonekalut oli täynnä likaa, kuraa ja muuta tunnistamatonta. Kylppäristä oli siivottu ehkä vain allas ja amme, muuten kösmää joka puolella. Parhaimmillaan harmaan kerroksen alta paljastui toinen kerros kuviollista kuraa. Luonnollisesti myös maalipinnat ovat täynnään elämisen jälkiä. Olisikohan sittenkin kannattanut valita uusi, kalustamaton asunto?

Otin kuvat kaikesta ja selvitin työkavereilta samantien että mitenkäs se laki täällä menikään. Siinä toisessa, melkein minulle päätyneessä asunnossa olisi pitänyt maalata seinät poismuuttaessa, mutta tästä tiesin että tämän asunnon suhteen sitä pykälää ei ole. Kaverit selvitti että laki on viimeaikoina muuttunut, ja poismuuttavalta ei vaadita täysputsia, vaan kohtuullinen siivous. Olihan se tyyppi selvästi kuitenkin imuroinut ja pyyhkäissyt keittiön tason.

Voivoi. No, ei tässä mitään, olisinhan siivonnut asunnon joka tapauksessa kokonaan. Jännä juttu, voin ihan hyvin oikaista lehmänkakkaiselle vuoripolulle tai laittaa teltan kuraan, mutta toisten ihmisten lika on liikaa.

Köppö on muuten (tietääkseni) karjalainen nimitys sille ylitse tursuavalle kaapille,varastolle tai huoneelle, missä on kaikki tavarat sekaisin, mistä ei löydä mitään, ja missä juuri se etsimäsi tavara on. Perheessämme käytetään nimitystä myös opiskelijaboksista ja ristin tämän asuntoni köppöseksi, koska se on pieni ja näytti pittoreskin romanttiselta. Tod.

3 kommenttia:

S kirjoitti...

Käy meidän blogissa, siellä on sulle iloinen uutinen! :)

Anonyymi kirjoitti...

Myönteistä ajattelua viljelläkseni: onneksi Köppösesi on pieni, siivottavan määräkin on tällöin (suhteellisen) pieni!! Ja vielä pieni vinkki: osta teepuuöljytä ja lisää sitä viimeiseen pesuveteen, se desinfioi ja tuoksuu ehkä paremmalta kuin mrMuscle...

Oli kiva sua viime viikolla edes hetkisen nähdä!

Väikis kera pienmies T:n

I kirjoitti...

Väikis, kiitos vinkistä. Ja ajattelin ihan just samaa niistä neliöistä kun jynssäsin lattiaa. Kyl tämä tästä. Oli myös mukava nähdä, ja kohta nähdään taas!

S, jopa oli kiva yllätys! Veikkamalla voit voittaa!