maanantai 29. maaliskuuta 2010

Kampaamossa

Kävin viime viikolla kampaajalla. Letti oli päässyt kasvamaan hallitsemattomasti ja olin lähdössä työreissuun joten paransin olotilaani ja kuontaloa ex tempore kampaamoreissulla.

Lähellä työpaikkaa on kampaamo joka on iltakymmeneen asti auki, eli sopii 8-8 työrytmiini ja sieltä voi hyvällä tuurilla saada ajan samantien. Aloitin keskustelun saksaksi, koska tosiaan pitäisi oppia kieltä kun kerran täällä asuu. Ehkä kolmannen lauseen jälkeen vaihdoimme englantiin ja ymmärsimme toisiamme huomattavasti paremmin.

Kaikki sujui hyvin, päähieronta pesun yhteydessä tuli tarpeeseen, sain teemukin käteeni ja hiukset lyhenivät rivakalla tahdilla, ja sitten seuraava kysymys oli kertakaikkisen vaikea ymmärtää. Minä ymmärsin sen niin, että kampaaja kysyi että haluanko lähteä märällä tukalla kotiin ja kuivata itse, jolloin hinta olisi halvempi, vai föönaako hän. Myös "wanna blow up yourself" ja sen variaatiot melkein pistivät naurattamaan, mutta pääsimme yhteisymmärrykseen että en halua maksaa ekstraa. Olin tekemässä lähtöä, kun tädin piti liki kädestä pitäen näyttää, että eikun tässä olisi tämä fööni, että ihan help yourself vaan. Ja taas nauratti (saatoin olla hieman väsynyt). Täti palasi muotoilemaan fledan kun olin ensin kuivannut itse tukan.

Kaikkeen sitä voikin kompastua. Pientähän tämä. Eikä muuten kestänyt kauaa, 35min, 35 euroa ja olin kovin tyydytetty. Siis tyytyväinen.

Kampaamosta ulos astuessa saatoin hieman heilauttaa hiuksia kun vastaankävelevä miekkonen kommentoi että wau! onpa hieno tukka (ihan tavallinen se oli..), hyvää työtä näemmä tekevät tuolla! Ja protestoi vielä että miksi ihmeessä pilaan sen laittamalla pyöräilykypärän päähän.

Mikä lie, kylähullu. ;)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mutta sun fledahan on "WAU" joka tapauksessa!

Bloggauksesi muuten piristi päivän aloitusta kovasti täällä harmaassa T:n kaupungissa, ja tuli mieleeni myös vuosi -99, jolloin tarvittiin Tallinnassa sun fledaan jotain vihreetä. Ja eiku kukkakauppaan ja murattia nutturaan!

Väikis

I kirjoitti...

Kiitos Väikis! Kiva kuulla että näistä raapustuksista on jotain iloa.

Voi vuosi -99, kukkerpalli ja roheline muna. Täällä muratti luikertaa joka puolella, ja tuli muuten juurikin samainen nuttura mieleen tässä eräänä päivänä lenkillä. :)

Kevättä rintaan sinnekin!

frau Maus kirjoitti...

Voi ääh. Mulle eräs työtoveri kommentoi laittaessani kypärää päähän työpäivän jälkeen, että eihän noita käytä kuin ammattipyöräilijät. Menetkös siitä, teki mieleni sanoa >:-I.

Juu, tuo itsekuivaaminen kampaamon laitteistolla on vissiin aika normaalia. Odotas, kunnes pääset paikalliseen saunaan. Se vasta show onkin ja blogaamista riittää ;).

S kirjoitti...

No hoo, kaikkea sitä oppii. En ole ikinä ollut tilanteessa, että olisi saanut itse föönäillä. Mutta mikäs siinä. Täytyypä joskus kysäistä kampaajalla, olisiko se mahdollista.