Tämä kysymys tuli vastaan palatessani ystävän ja hänen poikaystävänsä kanssa Erdingin Sinnflut -festareilta. Pikkutunneilla nuokuimme väsyneinä parin Erdingerin jälkeen junassa matkalla takaisin Müncheniin ja ajauduin ajattelematta keskustelemaan tämän poikaystävän kanssa asiasta kaverin nukkuessa.
Ei hyvä. Vaikka katsantokantani on liberaali ja keskusteleva, ei turhaan erilaisissa oppaissa varoitella aloittamasta keskustelua tuntemattomien kanssa uskonnosta tai politiikasta.
Harmi sinänsä, sillä mielelläni kyllä kaikista asioista keskustelen, mutta keskustelukumppanilta vaadittaisiin silloin myös kovin objektiivista otetta asiaan. Ehkä eri kulttuureista tulevilta voi olla joskus vaikeuksia löytää yhteistä keskustelupintaa. Mielestäni uskonnoista pitäisi voida keskustella ilman suurempia tunteita, mutta toisen uskoa tai sen puutetta ei pitäisi mennä arvostelemaan, kun liikutaan kovin henkilökohtaisissa asioissa.
Baijeri on enimmäkseen katolinen, tosin ei se täällä Munkkilassa tunnu, muuten kuin juhlapyhien ts. lomapäivien määrässä. Pohjois-Saksa on enemmän protestanttinen, mutta yleisesti tuntuu koko Saksa olevan kovin maallistunut ja harvempi kuuluu kirkkoon.
Ja sitten eritysen keskellä suuta saa kieli olla saksalaisten kanssa kaikista esoteerisistä ryhmistä ja homeopatiasta puhuessa.. viisain välttää aiheen kokonaan. Itseäni kyllä kovasti huvitti puhelinluettelosta löytynyt homeopatinen hätänumero. Ehkäpä en olekaan niin kovin liberaali.
Ja vielä loppukevennys: viereinen kuva on niiltä Erdingin festeiltä, jossa esiintyneellä hilpeällä pumpulla oli mm. aivan mahtava pikku-piano, kurttu ja melodika arsenaalissaan. Mini-pianon päällä on tietysti mini-kokoinen Beethovenin patsas (kuvassa pieni valkoinen piste). Söpöä!
Niin, olen sitä mieltä että se on vuori, johon kukin kiipeää omalla tyylillään.
1 kommentti:
Homeopatinen hätänumero, ei hitto!! Repeän!!! :D (ja samalla myös minä osoitan, kuinka suunnattoman liberaali olen...)
Lähetä kommentti