keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Tag 17 - asia josta vihaat että sinulta kysytään

Tunnustusten sarja jatkuu.

Saksalaisilla on melko hyvä tietämys siitä että sauna ja Suomi kuuluvat yhteen. Saunat ovat jokseenkin suosittuja kylpylöiden, kuntoilulaitosten ja hotellien yhteydessä, ja joissain paikoissa jopa on erikseen Finnische Sauna (jopa die Kelosauna) jossa lienee kuumempaa kuin höyrysaunassa. Kuulemma kovasti on erilaisia sääntöjä kuinka kauan saunassa kuuluu olla ja mitä tehdä.

Mutta mistä en pidä lainkaan, on se kun kysytään että kai nyt sitten täällä käyt ehdottomasti ja useasti saunassa. Vink vink! Miksi menisin? Tämä kuva selittää suhtautumistani asiaan (ainakin joillekin).


Siis oikeasti, ei hyvää päivää. Kuva on otettu täältä.

Saahan sitä erilaisia saunoja olla, mutta tuo ei vaan todellakaan ole minua varten. Kuvassa vielä virheellisesti saunojilla on pyyhkeet, kyllä ne saksalaiset oikeasti ovat ihan alasti kaikkine karvoineen sekassaunomassa. Feministi raivoistuu myös kuvakielestä: näin saadaan ukot maksamaan 28 euroa kolmen tunnin lipusta ruokkimalla mielikuvaa valtaistuimella istuvasta alfauroksesta naisten ympäröimänä. Vähemmästäkin nuttura tutisee.

Minun sauna on oma, yksityinen, naisten vuoro uimahallissa, kaveriporukan laulava hikinen yo-kylän sauna, tyttöporukan hiirisauna. Hiihtolenkin jälkeen tai lauantai-iltana, olut kädessä. Maltan kyllä odottaa seuraavaa matkaa Suomeen, samaa kun ei täällä kuitenkaan saa.

Aion kyllä testata Müller'sches Volksbadin sen kauniin jugend-interiöörin takia, ja ahtautua naistenvuorolle saunaan joku tiistai-ilta, vaikka se onkin tuhottoman kallista.

Aiheesta kirjoitti HS:n kolumnisti osuvasti taanoin. Lue tästä.

Ja joko saa kirjoittaa joulupukille? Minä tahtoisin nähdä dokumentin Miesten vuoro. DVD englanninkielisellä tekstityksellä olisi kiva.

2 kommenttia:

DI J kirjoitti...

Aiheeseen liittyvää viihdettä löytyy
suomalaiset.de keskustelupalstalta. Kuten sivun skannaus kertoo, ei kylpeminen aina ole edes saksalaisellekkaan helppoa.

I kirjoitti...

Kiitos linkistä! Luulen että olen tuon Roman Schatzin mainion kolumnin lukenut joskus. Melkoista.

Ennakkoluuloni saksalaista saunaa kohtaan ovat kehittyneet jo aiemmin. Vuonna luu perheen automatkalla Saksassa äiti päätti mennä saunomaan (yksin, en kyllä ymmärrä miksi, koska hän ei edes pidä suomalaisista uimahalleista) ja palasi kyllä kovin äimistyneenä :)

Onhan niitä sekasaunoja suomalaisissa kylpylöissäkin. Ja kirjoittamattomia sääntöjä, joista nyt kyllä lähinnä tulee mieleen vain se, että saunassa ei saa pieraista.