tiistai 31. elokuuta 2010

Tarjoilija, salaatissani on salaattia!

Baijerilainen keittiö on maineensa mukaisesti kovin lihapitoinen.

Kuvassa on Baijerilaisen keittiön yksi helmistä: Wurstsalat eli makkarasalaatti. Makkaraa etikkaliemessä. Herkullista!

Resepti saksaksi täältä.

Laiskaan kirjoittelutahtiin on monia huonoja tekosyitä. Olin Suomessa käymässä ja jotenkin sitä ennen piti saada työasioita kuntoon. Lisäksi oli elokuussa jokuset pyöräretket ja olutfestivierailut ja kävivätpä ystävätkin täällä. Vieraiden matkakokemuksia voi lukea Lahden takana -blogista.

Nyt se on sitten elokuun viimeinen päivä. Lämpöä oli kahdeksan astetta aamulla ja vettä sataa. Lapissakin oli lämpimämpää. Brr.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Saksalaistyylinen ruokakulttuuri näkyy myös "vanhossa siirtomaissa": virolaisystäväni tarjosi meille kerran salaattia, jonka ainesosat olivat kidneypavut, savujuusto ja majoneesi. Hyvää ja terveellistä!

Hyvää arkea toivottelee
Väikis

I kirjoitti...

Kyllähän kidneypapukin on tavallaan vihreää, joten sehän on ihan selvää jäniksenruokaa, sanoisi karnivori. Itse aion laittaa reseptin talteen..

Ja kiitos Väikis, sitä samaa sinne! Vaiherikkaiden aikojen jälkeen jännittävä ulkomaanarkikin on kuitenkin vain arkea. Kyl tää tästä lähtee taas uuteen nousuun.

S kirjoitti...

Väikiksen saama salaatti on ihan loistava pöperö vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattaville. Tuon tyyppistä mättöä on meillä nyt puolisen vuotta syöty ja yhteensä n. 20 kg on lähtenyt. Juusto ja majoneesi kunniaan! :)

Mutta siis juu, baijerilainen ja virolainen keittiö ovat kyllä todella lähellä toisiaan, joten tuttua ja turvallista safkaa saa, matkasi sitten kumpaan suuntaan tahansa.