keskiviikko 11. elokuuta 2010

Linkkejä matkailijoille

Gruppe Schmidt saapuu vierailulle. Jee!! Tässä hyödyllisiä linkkejä ja joitain vastauksia matkailijoille. Tervetuloa muutkin!

Miten pääsee kaupunkiin?

Lentokentältä seurataan S-opasteita S- eli paikallisjunalle. Ennen junaraiteille laskeutumista kannattaa hankkia lippu, niitä saa punakylkisistä lippuautomaateista.

Lippuvaihtoehtoja on useita. Lentokenttä on kuitenkin uloimmalla renkaalla, joten kuuluu ostaa joko Gesamtnetz- kerta- tai päivälippu. Tai Streifenkarte, joka leimataan 8:n kohdalta. Jos oli liian monimutkaista, mene lippuluukulle jonottamaan kymmenen muun turistin kanssa. Tai tilaa lentokenttänouto allekirjoittaneelta, tai enolta, jos se sattuu olemaan kaupungissa (kiitos eno viimeisestä!).

Lippu on leimattava ennen junaan astumista, joko ylhäällä tai laiturilla olevaan siniseen pömpeliin.

Tästä löydät S ja U -junien kartan. Junia kulkee. Jos tulet minun luokse, ota S8 Ostbahnhofille, jossa vaihto U4 tai U5:een.

Miten siellä liikahtaa paikasta toiseen?

No niillä S tai U junilla. Tällä sivulla voi etsiä aikataulut.
Myös ratikat kulkevat, tosin juuri nyt minun ohi menevät on korvattu busseilla korjausten vuoksi. Myös busseja kulkee. Helpoiten löydät paikasta toiseen tuon aikatauluhaun kautta, siinä voi osoitteella tai kartalta osoittaa paikat ja ohjeet tulevat tarvittaessa kartan kanssa. Tältä sivulta löytyy kaikki mitä tarvitset tietää paikallisliikenteestä.

Jos kaipaa kauemmalle, pääsee paikallisjunilla porukalla vaikka minne.
Bayern ticket on 28 euroa, ja sillä matkustaa 5 hlö koko päivän

Mitäs sitten tehtäisiin?

Kesällä mennään ulos oluelle. Tässä kaupungin beergartenit lueteltuna.

Kaupungin tapahtumakalenteri on joskus hyödyllinen, minusta hieman sekava.


Onks siellä kylmäkin?

parhaimpia säälinkkejä
http://wetterstationen.meteomedia.de/messnetz/
valitse München tai mihin oletkaan suuntaamassa

Missä nukutaan?

Oikeastaan yhtä henkilöä suuremmat ryhmät joudun ohjaamaan hotelliin, sillä köppöseni on kovin pieni. Sopivia hotelleja kannattaa hakea vaikkapa täältä, sieltä hankin kaikki reissujeni hotellit. Karttahaku on melko näppärä, ja muiden matkailijoiden kommentit. Itse olen ollut muutamissa työpaikan lähihotelleissa aikanaan, ja parissa perushotlassa rautatieaseman lähellä, mutta en nyt oikein osaa suositella mitään. Kannattaa katsoa kartasta että vieressä on S tai U asema, tai ratikka, muulla ei ole niin väliä. Rautatieaseman eteläpuoli on hotellikortteli, hieman epäviihtyisä ja epäilyttävän, geneerisen kaupungin näköinen, mutta siellä ne halvimmat hotellit on. Jotkut ovat kehuneet Jägeriä. Lähinurkilla olevista hotelleista ei ole vielä kokemuksia. Laitan tänne kun kuulen.


Tämän jälkeen on minun vuoro kysyä:
Koskas tulet käymään?
Tervetuloa!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Gruppe Schmidt kävi kaupungissa ja voi suositella Ambiance Rivoli -nimistä hotellia. Se sijaitsee Harrasin kaupunginosassa, aivan samannimisten U- ja S-baanojen lähettyvillä. Julkiset veivät 10 minuutissa ydinkeskustaan.

Meillä kävi hyvin, sillä saimme huoneemme hotellin sisäpihan puolelta. En ole ehkä koskaan nukkunut niin hiljaisessa hotellihuoneessa. Ei kuulunut kertakaikkiaan mitään (paitsi vieressä nukkuvan karvanaaman kuorsaus).

Kummallekin lapsosellemme saatiin sujuvasti omat matkasängyt. Huoneen ilmastointi toimi moitteetta.

Hotellin aamiainen oli erittäin hyvä ja palvelu miellyttävää. Ainoana miinuksena mainittakoon huonosti vetäneet viemärit, mutta kyllä ne hampaidenpesuvedet vähitelleen putkistoon valuivat.

Lisäksi voimme suositella I-nimistä paikallisopasta, jolla on oikein kaunis dirndl!

- S